Daim recept
Ingredienser
2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl Arla® vispgrädde
200 g mörkchoklad
Gör så här
Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull.
Rör om och koka upp.
Koka smeten till 130 eller tills smeten håller kulprovet.
Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Låt stelna i rumstemperatur.
Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad.
Bred ut chokladen över kolasmeten.
Låt stelna i rumstemperatur.Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt. Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula.
Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut
Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut
Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut
Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut
Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut