Daim recept

Ingredienser
2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl Arla® vispgrädde

200 g mörkchoklad

Gör så här
Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull.
Rör om och koka upp.
Koka smeten till 130 eller tills smeten håller kulprovet.
Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Låt stelna i rumstemperatur.
Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad.
Bred ut chokladen över kolasmeten.
Låt stelna i rumstemperatur.Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt. Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut

2012-12-05 @ 20:42:32
Postat av: Anonym

Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut

2012-12-05 @ 20:42:33
Postat av: Anonym

Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut

2012-12-05 @ 20:42:35
Postat av: Anonym

Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut

2012-12-05 @ 20:42:36
Postat av: Anonym

Skulle du kunna lägga upp receptet på smörgåstårtan. Såg jätte god ut

2012-12-05 @ 20:42:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0