Förlossning

För ett tag sen så gav jag Angelica ett uppdrag att ta reda på min förlossning om Iza och nu hade hon snällt gjort det hon är så duktig så :)
Så efter som jag slapp att göra allt arbeta så kommer jag att sno denna i från henne och hoppas att hon inte har nått emot det =) Hon heter: www.kixooo.blogg.se om ni vill spana in hennes sida!

Camilla och jag pratade om våra förlossningar för ett par dagar sen.
Iza är född i vidöppen hjässbjudning. Dvs att bebisen tittar uppåt hela tiden. Jag brukar säga att hon siktade mot stjärnorna på en gång. Camilla (och alla som föder i vidöppen hjässbjudning) hade riktigt jobbigt värkarbete. Värkarna kom och gick. Gjorde ont som fan i ryggen. Tror hon var hemma i över dygn med värkar. När hon kom in till bb var hon öppen 2 ynka cm. Men det vi inte kunde komma fram till var varför det gör mer ont?
Har fått lite svar ändå!

Hittade i min Gravid bok
"På grund av vinkeln blir diametern på barnets huvud något större när det ska pressas genom den trånga förlossningskanalen,och därför tar sådana här förlossningar ofta längre tid och ger värre ryggsmärtor."

Vidöppen hjässbjudning
Barnet i livmodern tycks föredra att ligga vänt mot moderkakan och om denna sitte ri livmoderns främre vägg ligger barnet ofta med huvudet nedåt och ryggen vänd mot moderns ryggrad. När huvudet fixerats i bäckenet kommer nacken först. Barnet kan också ligga på detta sätt pga formen eller storleken på mammans bäckenöppning. Denna bjudning kan göra att förlossningen blir mer utdragen än annars och (för)värkarna kan känas mer i ryggen än annars.

http://www.niomanader.se/content.asp?ID=92


Vidöppen kronbjudning

Vidöppen kronbjudning är ovanligt men det brukar gå bra att föda vaginalt. Huvudet är roterat 180 grader, det vill säga barnet ligger med sin rygg mot mammans rygg med huvudet neråt. Kvinnan får ont i ryggen när barnet trycker på neråt, förlossningen kommer igång långsamt, barnet kan rotera så sent som i utdrivningsskedet, men 5% vänder sig inte alls.

Ibland har fostret huvudet bakåtböjt, det föds då i hjässbjudning. Det finns inga säkra orsaker till att barnet föds i hjässbjudning men man har sett ett samband med stora barn, avlång huvudform hos barnet i kombination med antropoid (oval) bäckenform samt om barnet är litet och bäckenutrymmet stort.
http://www.9manader.nu/gravid/forloss/fosterlage/vidoppenkr


Tack Angelica för hjälpen =)


Onsdag

Sitter nu här hemma och väntar på att jag ska hämta skrutta på dagis! Hon har vart där helt själv i 2 dagar utan sin mamma! Igår sa dom att det hade gått jätte bra hoppas det har gått lika bra i dag med :) fick lite beröm om henne om att det är sällan dom ser ett sånt glad och lätt barn som finner sig så bra på en gång :) men iza hon gillar juh folk och uppmärksamhet oxå :) igår fyllde min älskade mamma 50 år det firade vi med att vi gick ut och åt med henne jag iza och broder på the pub och testade black rock och det var jätte gott faktiskt fick juh bestämma helt hur man själv ville ha köttet :) igår så köpte jag mig även en my cykel till mig och iza och det verkade som hon tyckte det var roligt att få sitta bakpå :) lite smidigare att ta sig till jobbet på måndag med cykel än att krångla med att gå för då hinner jag någ tyvärr inte till jobbet :) så snart börjar allvaret på riktigt :) spännande!

Långfredag

Då var påsken här :) i dag har iza och jag tagit sovmorgon det var riktigt skönt :) nu ligger vi i soffan och myser passa på att göra det medans vi är lediga:) har tagit ledig i från jobbet i helgen och iza ska juh inte på någe dagis :)igår så gick iza och jag påskparaden med dagis barna fick en godis påse och så lyssnade vi på sopan som var där tror iza tyckte det var bra :) tycker det mesta har gått bra på dagis! På tisdag ska jag lämna henne där själv med dom hoppas det kommer att gå lika bra då oxå :) efter dagis i igår så gick vi och möte upp min broder som kom till staden iza pekade på honom det första hon gjorde hon verkade väldigt nöjd när hon fick bli buren hela vägen hem i stället :) Nej kanske skulle försöka göra lite nytta oxå innan man kanske skulle passa på att gå ut i solen :)

Iza 1 år :)

Så nu har min iza nästan exakt fyllt ett precis hon kom på eftermiddagen 15:04 hittade hon äntligen ut! Efter att ha fått min ryggmärgsbedövning så fick jag ett dropp så väskarna inte skulle stanna av dom grejade och dola med detta natten hade på hög fast sen kom dag personalen och sänkte den jätte mycket! Men efter mycket om och men så klockan ca 13 fick jag börja att krysta dom ville helst ha mig på alla fyra försökte förklara för dom att detta inte kommer att funka då jag inte har någon känsel på högersida då är det lite svårt att stå upp! Men för att visa dom att det inte gick så fick jag försöka att vända mig om och då förstod dom äntligen att detta inte skulle gå så jag fick föda i gynställningen! Så det var bara att börja krysta trodd jag det visade sig att iza låg fel hon hade huvudet neråt men tittade snett uppåt så jag fick hålla på ett bra tag! Men efter ca 2 tim hittade hon äntligen ut! Vart en överaskning för mig vilket kom det skulle bli eftersom jag inte ville ta reda på vad det skulle bli men en krabbat på 3760 g och 51 cm lång. Gick över 6 dagar med henne! Lyckligaste stunden i mitt liv! Det jobbigaste var att jag vart dålig efteråt så jag kunde inte riktigt ta hand om henne hade ett hb på 70 och ett blodtryck på 80/40 så jag var inte så pigg vart inlagd och fick blod! Efter ett par dagar fick jag äntligen åka hem med henne :) och nu har det gått ett år så nu är hon stora tjejen och ska börja på dagis :)

För ett år sedan

Så började mina värkar hade väldigt ont så vid åtta på kvällen så kom jag in till bb när jag väl kom in så var jag bara öppen 2 cm trodde nästan dom skulle skicka hem mig men dom behöll mig att bodde mesta dels i duschen hela kvällen och fick sedan massage hade fruktansvärt ont i ryggen så tillslut fick jag ryggmärgsbedövning som hjälpte mig den slog ut hela min högersida så jag vart lite handikappad med men den hjälpte iaf :) så jag fick sova lite under natten iaf :) åter till inskolningen som jag vart på i dag kändes väldigt bra personalen verkade väldigt trevliga och iza verkar trivas med så vi får hoppas att det kommer gå lika bra i morgon! Igår så hade jag kalas för skrutta vi vart 29 st allt som allt och då kom inte alla vart väldigt trångt där en svänga men det funkade bra ändå tyckte jag :) mycket presenter fick hon oxå :) tack alla! Men i morgon är det hennes riktiga födelsedag så då kommer det komma mer :)

Lördag

Ja då var det lördag kväll! Jag väntar nu på att jag snart ska gå till jobbet och jobba natt! Har inte kunnat sova någonting under dagen men har i af lyckats vila lite! När jag väl ska sova då går det minsan inte men annars när jag inte får sova då känns det som jag skulle kunna sova hur länge som helst! Men får sova i morgon när jag sluta jobbet men det blir inte så länge har juh kalas för min skrutta i morgon ska bli så kul :) här greja och dola hela dagen det enda som är kvar i morgon är att granera tårtorna :) Nej nu ska jag göra mig i ordnin för att snart dra :) önska mig lycka till i natt!

Fredagsmys

Nu är det helg igen veckorna går verkligen undan! På söndag ska jag ha kalas för skrutta helt otroligt! Men hon blir inte ett förrän på tisdag:) igår var angelica jag och barna till nya maxi dag handlade var väldigt mycket folk där men det såg väldigt fint ut! Så skönt att dom äntligen har öppnat efter ett år nu kan man äntligen gå och handla igen :) i dag ska jag och skrutta åka och titta på lokalen vi ska ha så vi vet lite vad det finns för grejor och så :) i morgon blir det att baka tårtor städa och förbereda det mesta eftersom jag ska jobba natten i morgon ska bli spännande och se hur det kommer att gå har inte jobbat natt på över ett år :) mycket kaffe och bara forska att hålla sig vaken :)

Kattkräk

När jag kom hem i dag så hade kattkräket hatt ihjäl en stackars fågel man kan visst inte vädra här hemma!



Härlig dag!

Idag har det vart så fruktansvärt skönt ute har vart ute hela dagen med skruttan!
Angelica och Elin har även varit och hälsat på =)






Elin



<dom har lekt ute hela dagen och ätit en massa sten =)



Gunga är roligt!

Ja och angelica var även duktiga och tog en promenad i det härliga vädret =)
Nu har jag badat skrutta för hon var väldigt skitig av att ha lekt ute hela dagen men jag kan tänka mej att hon kommer sova gott i natt!

Fredag

Då var det Fredag och i morgon så börjar jobbar helgen för mej skrutta får vara hos gammel moster och morbror Jan eftersom mamma oxå jobbar i helgen!
Iza äter nu äntligen ordentligt igen hon har haft en liten period som hon inte ville äta alls öppnade inte munnen ens och ville testa! Men nu äntligen  så har hon ätit bra i 2 dagar så bara hoppas det håller i sig så =)
Usch vad tiden går hon blir snart ett år  så jag måste försöka baka det sista så jag bara har tårtorna kvar att göra sen!
Igår var jag med om nått som jag aldrig vart med om förut!
Jag skulle gå på dass och när jag ställer mej på mattan där inne så var den klasblöt och jag undrade juh givetvis var det kom i från och upptäckte det kom från tvättmaskinen så smarta ja öppnar juh luckan och utn kom det en flod över hela mej som forsade ut i hela lägenheten gissa om jag var glad då!!!!!
Vissta inte vart jag skulle börja men det var bara att börja ösa vatten i en hink lägga fram en massa handdukar och skura upp allt eftersom!
Men har aldrig vart med om någe liknade maskinen var inte inkopplad till någon ström alls bara till vattenkranen. visste inte att maskinerna kunde bara stå där och dra till sig vatten på det sättet! Och att det gick att öpnna lucken när den var fylld med vatten!
Men det vart juh lite städat iaf nått positivt med det!

Nej kanske ska gå å baka nu!!

Vad gör man inte för lite grillat?



Man får ta fram elgrillen och göra det inne i stället :)

Dax att lära sig stänga grinden nu kanske innan nån trillar ner =)




Då var helgen över

Och det är åter måndag igen! Denna helg har vart väldigt lugn iza hade feber i lördags och var väldigt påverkad av det ville inte äta när hon var vaken så var det bara att bära henne som dög sov mer än vanligt! Jobbigt när dom inte mår bra man vet inte vad man ska göra för dom! Igår var hon oxå dålig men bättre åt mer mat än vad hon hade gjort dagen innan och mormor kom även hit och tyckte synd om henne och då mådde hon bra :) och hon orkade även leka lite fram på kvällen :) i natt sov hon jätte bra och i dag märks det inte ens att hon var sjuk igår beter sig som vanligt :) hoppas det bara hänger i sig så :)

Lördag

Igår fick jag med mig Emmie och cevin hem! Morgan och pernilla skulle ut! Dom var inte alls svara att ha så fort vi kom innanför dörren skulle dom bada sen fick jag säga att klockan var väldigt mycket och att det var dax att äta och sova :) Sedan i morse vaknade alla barnen klockan sju iza var helt överlycklig när Emmie och cevin kom in till henne i morse hon skrattade som bara den hon hade någ gillat att ha stora barn hemma som kom och väckte henne på morgonen :) sen vart det lite lek och frukost och nu ligger lantz barna i badet igen så dom kommer att vara riktigt rena när vi går här i från :)

Iza tittar på så ska det låta :)


RSS 2.0