Lördag

I dag har jag å Iza inte gjort alls mycket har städat lite granna så bara resten kvar men jag vet inte vart min energi har tagit vägen jag har ingen alls nu förtiden den är spårlöst borta Å skulle verkligen vilja ha tillbaka den NU! Igår då var jag med mamma till kd för hon skulle köpa sig en tv Iza hon fick passa Ulla å jan under tiden! Själv passade jag på å köpa mej lite saker hittade en köksmaskib som jag ville ja för 700 eftersom man inte direkt kan få billahare än så så fick jag slå till så ni kan jag baka utan å. Behöva hålla i nått själv :)


På kaffebesök

Igår var Iza å jag iväg på kaffebesök hemma hos Morgan å Pernilla var länge sen vi var där å hälsade på Iza lärde sig ett å annat! Morgan lärde henne å säga Morgan är bäst tror nästan han vart stolt över det :) hon härjade och lekte där tills hon var helt slut!


Nagelack

Iza fick även nagelack i julklapp så vi har målat hennes naglar å hon vart så fin! Sen hade hon hämtat dom själv å lyckats öppna dom å hon kunde även måla sig själv med dom!


Julafton

Tillbringades hos min moster och hennes man med släkten! Åt mycket god mat! Sen kom även tomten Iza var rädd till en början men sen gick det över tomten fick till och med en kram när hen gick! Iza har visst vart snäll hon har fått Pippi hus med en massa dockor och möbler till! Pippi servis lite större Pippi dicka och lilla gubben! Pippi dräkt å Pippi peruk då nu har Iza fått en massa Pippi grejor och leka med! Fick en Pippi kappsäck full med guldprngar" chockad ". . En stor låda med en massa djur i lego munspel som hon älskar å spela på å en massa andra saker! Så hon hade visst vart snäll :)


Julaftonskväll

Nu har skrutta gett upp för ikväll :) bloggande om allt ska jag försöka göra i morgon :)


God jul på er alla önskar vi :)


Typiskt

När vi r i Sunne å ska fira jul så får min lilla älskling feber å känner sig inte alls bra är helt slut kraken!


Jaha

Ja då har jag inte bloggat på ett par dagar igen! Men julbordet var helt ok och bandet var väldigt bra faktiskt :) synd bara inte pölsa kunde vara med på uppträdandet! Om en halv timma ska jag gå på nio dagars ledigt och det ska bli så himla skönt :) idag då blir det stress slutar kl 12 så bara åkas hämta Iza på dagis för sen hem å packa och göra sigi ordning för att bli hämtad av pappa och syster för att åka till Sunne och fira jul med deras familj :)


Julbord

Ikväll blir det julbord med några arbetskamrater på folketshus å äta mat å lyssna på starboys ska bli trevligt :kr


Målartagen

Nu är Iza i målartagen å målar julklappar å hon säger bestämt vilken som är till vem!


Hämtat broder

Så nu har broder kommit till stan så i dag fick Iza vara uppe lite längre! Han skulle ha kommit med tåget kl 19:07 men anlände i stället 19:50 så vi fick snällt sitta å vänta! Iza vart jätte glad när morbror väl kom så nu har hon fått lekt lite med honom oxå när dom åkte hem så gick det väldigt snabbt å natta henne hon somnade på 2 sekunder när hon lade sig tror det är rekord så Jon var någ helt slut kraken!


Jobbarhelg över

Gud vad skönt med slut på jobbar helg men är bara ledig en dag så det är väl inte så mycket å hurra över kanske men bar det ska bli skönt!


I vecka kvar till jul

Nu går set minsann undan :)


Kalas

I dag har vi varit å gratulerat min kusin Hampus på 8 års dagen ! Iza var hel nöjd att få åka till sin Hampus å även oliver var där så dom hade fullt upp med å leka :)


Inga dåliga väder bara dåliga kläder!!!

I dag är set verkligen snöstorm ute men ska man till jobbet så ska man så det är bara å klä sig det! Drog på mej one picen över kläderna så man kunde dr upp luvan över ansiktet! Sen har jag fått en julklapp av gammel moster ett par dubbar å sätta på skorna så nu är jag förbered för vintern :)!


Morgon

Nu ligger vi å drar oss i våra sängar å tittar på lite barnprogram innan det är dax för lite nytta!


Kaffe besök nr:2

Nu har Jonas och Kristin varit här på kaffe å lekt med Iza! Dom hade med en julklapp till Iza som hon ska ha på badhuset nästa gång vi ska dit!


Middag

Idag vart det enkelt å stekte våfflor till Iza! Nånting som verkligen går åt här hemma dom jag har en dyr utgift är SERVETTER det går verkligen åt Iza tycker om å kladda men inte å vara kladdig så då går det inte ihop så då använder vi hundra servetter å torka oss med under en måltid!!


Middagsvila

Så nu har Iza gått upp å lagt sig för middagsvila så jag hoppas att detta går bra det med som det gjort med nattningen! För då kommer jag bli riktigt glad! Detta önskar jag mej i julklapp ett barn som klarar av att somna själv!


Kaffebösök nr:1

Nu har jan vart här å druckit kaffe Iza var jätte nöjd när han kom! När jag berättade gör Iza tidigare i dag att jan skulle komma så sa hon: inte Ulla va? Hehe hon är så snäll! Och hon berättade ialla fall att jan var hennes jan! Så nu är hon någ böjd ett tag till :)


Jaaaa !!!

Iza somnade själv i dag med så det måste ha varit det att hon inte känt sig trygg förut där hennes säng stod! Har nu vara gått upp å lagt henne å sakt godnatt sen har hon somnat utan några protester!! Känns som en dröm å inte behöva ligga bredvid henne å krångla med henne utan man kan titta på tv:n i fred och plocka undan saker! Hoppas verkligen att detta kommer å fortsätta!!!!


Bion

Filmen var väldigt bra fick svar på långa frågor man hade från förra men fick några nya ny så hoppas det kommer någon mer!


Bio

Snart ska mamma å jag gå på bio ska på sista twilight filmen :) å få är gammel mormor snäll å är barnvakt :)


Städning

Idag så har jag roat mej med å möblera om lite granna och städa! Iza ringde till mormor : Iza- vill du komma hit å städa Izas säng.. Blir du glad då??? Så få kom så klart mormor å städa Izas säng och hjälpte mej å möblera om andledningen till detta är att Iza Hr vägrat sova i sin säng å då läsare jag att det kan vara för att dom ligger för långt bort å då testade jag å ställa tillbaka hennes säng i mitt rum å då somnade hon till å med i sin egen säng å det är juh hur underbart dom helst å få sova själv :) då var jag tvungen å möblera om så hennes säng fick plats!!!


Moster

Om du läser detta ska du vara barnvakt sen :)?


Sten trött

Idag det vart kvällsjobb för min del är precis sten trött! Iza å jag car någ bägge tröttande morse vakna av väckar klockan som jag ställt " uti fall att" man sover länge! Men i natt är hon på humlan å jag får sova själv så snart ringer kl å sax å gå uppnå knalla till jobbet!


Lucia firande

Nu snart är det dax å bege sig till församlinhshemmet där Iza ska ha lucia firande med dagis :)


Recept snickerskaka

350 g jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 L cornfaleks

300 g choklad

Klä en form ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt detta sjuda på svag värme en stund, rör om då och då så det inte bränns vid.
Krossa flingorna, tag av kastrullen från värmen och blanda i flingorna. Bred ut detta i formen. Smält chokladen och bred ut den över kakan. Låt stelna helt innan du skär den i rutor. Den går att ha i frysen och ta fram å bjuda på när man vill!


Snickerskaka

Iza å jag bakade Även snikerskakorvi helgen å det var super gott! Å lite mer pepparkakor!


Julgranen

I helgen så passade jag och Iza på att klä julgranen när vi var lediga men lite tidigt kanske men är inte ledig så mycket sen innan det ät jul! Och Iza har även passat på å slå in julklapparna till morbror och lakt under granen!


Äntligen

Nu funkar äntligen bloggen :)


Utkast: Dec. 09, 2012

 

Bajsa pottan

Igår var jag en stolt mamma till en Iza som bajsade på pottan! Sattbå pratade med Angelica i telefonen å Iza sà hon var kissnödig så hoficka och hämtade pottaN och helt plötsligt så hade hon bajsat hon brukar vanligtvis få panik när hon känner av att det ska komma och kräver blöjan! Så jag hoppas att hennes rädsla har släppt och att detta inte var en engångs företeelse !

Appen fungerar inte

Blogg appen som jag brukar använda fungerar fortfarande inte har vart trasig sen igår så jag hoppas att den kan kommanigånh snart!

Hemma

Då var jag hemma i från jobbet mamma var snäll å hämtade mej så jag slapp å pulsa i snön å passade på å svänga förbi maxi å handlade lite så slipper jag göra det med Iza i morgon :) i morgon är det väl bäst å komma upp i tid så man hinner till jobbet kvart i sju i morgon avskyr verkligen dom turerna men skönt å inte behöva lämna Iza så tidigt hl. Sover juh på humlan i natt eftersom jag jobbade kvällen i dag så jag fick faktiskt igenom att när jag hör kväll så börjar jag kvart i sju dagen efter, eftersom hon ändå sover kvar då och börjar halv åtta dom ggr jag lämnar henne direkt på morgonen! Tacka vet ja humlan trivs jätte bra med dom och Iza trivs hur bra som helst! Nej bäst å lägga sig ska blunda upp till sängen så jag kan ignorera all röra på vägen tid får ta tag i det i morgon efter jobbet. SÖKER HEMBITRÄDE !!!!!


Varm smörgåstårta

Här kommer ett recept på min varma smörgåstårta:

Jag använde hönökaka
6 st halvmonar men går lika bra med 3 st om man vill ha en mindre.
La två st hönökakor på botten
Sedan fräste jag 2 paket bacon
med paprika creamfraiche och lite grädde till så det fick stå och puttra tills det hade tjocknat till sig.
La det på hönökakorna och la ett nytt lager på.
Fräste köttfärs med lök salt,peppar, hade i vanlig creamfraich tills det vart en bra konsistens la det på hönökakorna.
och hade på dom sista hönökakorna som jag sen toppade med ost och sedan in i ugnen i 225 grader till osten hade fått en gyllene färg.

Sen kan man ha i allt möjligt om man så önskar med svamp å dyl om man nu gillar det och ha tomater med ost uppe på om man så önskar. Man kan ha i allt möjligt om man så önskar. Väldigt smidigt gott å mättande är det :)

Inge cykelväder

I dag inte blir å å sätts på sig gå skorna å gå det ! Kom på en sak som jag behöver införskaffa dubbar till skorna säger alla ska vara bra kanske skulle testa det så man slipper vara bambi på hal is!


Daim recept

Ingredienser
2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl Arla® vispgrädde

200 g mörkchoklad

Gör så här
Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull.
Rör om och koka upp.
Koka smeten till 130 eller tills smeten håller kulprovet.
Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Låt stelna i rumstemperatur.
Smält chokladen i en skål i mikro eller över vattenbad.
Bred ut chokladen över kolasmeten.
Låt stelna i rumstemperatur.Skär eller bryt daimen i lagom stora rutor när chokladen stelnat helt Förvaras svalt. Kulprov! Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula.


Daim

I brist på annat å ork så tänkte jag börja med lite julgodis och har gjort en daim men tror tyvärr den vart totalt misslyckad det bara rann av den hoppas fen stelnar lite å smakar lite gott ialla fall!


Typiskt

Lyckades få Iza å somna i god tid trodde jag! Hon somnade på soffan så jag skulle bära in henne i hennes rum så jag kunde greja med hemmet jo men tro f*n att hon vaknar direkt när jag lägger ner henne och nu är hon pigg som en mört! Ska försöka testa igen!!!


Morgon

Nu har vi tagit morgon på karlskogavägen med å börja dagen med Barnkanalen! Iza har ingen feber ialla fall! Och hoppas hon inte kommer gnälla för allt i dag med! Det brukar vara ett tecken på henne att hon inte mår bra!


Dec. 05, 2012


Hahaaa :)


Vab

Jaha eftersom Iza har fortsatt å grinat för allt i dag och visade lite temp så får det bli p stanna hemma i från jobbet i morgon!


Kallt

Någ för att jag brukar ha lite kallt i min lägenhet men bu bär jag äntligen har fått lite värme i lägenheten så ska fjärrvärmen i kommunen lyckas å paja så nu har jag kallare än vad jag någonsin har haft! Men tur är juh att jag har extra elementen kvar!


Älgfärbiffar

Var jag duktig och lagade till Iza i dag å resultatet av Iza var att hon sa " mums filibabba" bättre betyg kan man båg inte få :)


Pip pip pip

I dag har Iza peppit hela för middagen så jag hållet på å bli tokig! Så fort man sakt till henne om nått så står hon där å grinar inte alls likt henne hoppas bara att detta är för att hon är trött och inte att jag har lyckats å smitta henne så hon håller på å bli sjuk!


Kvällsbad

Så nu har Iza kvällsbadat och tittat på julkalendern tror hon tyckte den var bra för hon satt helt still!!


Ledig

Idag är jag ledig och det ska bli så skönt har en i hålla de förskylnkng som inte vill ge sig! Men efter att ha vart i väg och fått lite bricanyl så har det värsta släppt i bröstet och jag kan känna att jag andas igen ! Nu är jag hemma hos min älskade moder för å hämta Iza mamma hade henne i natt! Å trots att jag var Barnfri i natt då kunde jag inte sova ut ialla fall! Nu ska jag leka med älsklingen å sen vänta på att mamma ska bjuda på mat :)


3veckor kvar till julafton


RSS 2.0